triskele

BENVINGUT

triskele

El Doll Bretó es va inaugurar el

24 de juny del 2010

El Doll Bretó es dedica a l’elaboració de galettes i crepes a la forma tradicional de les terres de la Bretanya francesa.

Fem un tipus de  gastronomia purament atlàntica però amb la particularitat de treballat amb productes gastronòmics totalment mediterranis sense oblidar els orígens essencials del nostre producte.

La nostra filosofia es donar una alternativa diferent i original a la gastronomia de la ciutat.

Els nostres punts forts és oferir un producte totalment exclusiu i de importació. Una gastronomia original, particular i de qualitat. Tot això, en un local al centre de la ciutat on la decoració i ambientació intenta que els clients passin una bona estona agradable amb els els seus.

triskele

LES NOSTRES ESPECIALITATS

triskele
null

Galettes

Les galettes són una especialitat gastronòmica de la regió francesa de Bretanya. La Bretanya és una nació europea d’origen cèltic situada sobre la costa atlàntica.
...
-> Llegir més informació <-

Ocupa una extensa península al nord-oest de l’estat francès i Rennes n’és la capital.
A principis del segle XVI, es popularitzà el consum d’una planta originària de l’Orient Mitjà i introduïda a França pels Croats: el fajol, també conegut com a blat negre o mal anomenat “trigo sarraceno” en espanyol. La farina obtinguda d’aquesta planta servirà per a l’elaboració de coques (galettes), que esdevindran ràpidament la base de l’alimentació popular bretona.
El Fajol (Fagopyrum esculentum) és una planta de la família de les poligonàcies. No és un cereal. És capaç de suportar condicions climatològiques molt dolentes i el seu cicle de creixement és molt ràpid. Aquests són els motius de la seva presència a la cuina bretona o alpina, zones on el cultiu de blat pot ser problemàtic. Pot formar part d’una dieta sana i equilibrada ja que promou el trànsit intestinal al ser un producte que no conté gluten. Conté les proteïnes de més alt valor biològic del regne vegetal. És baix en greixos, conté minerals, vitamines i aminoàcids essencials, la qual cosa fa que sigui altament recomanable per prevenir problemes circulatoris, d’anèmies, de colesterol o malalties cardiovasculars.

null

Crêpes

Des d’El Doll Bretó us animem a que tasteu els nostres crêpes dolços que poden ser la base d’un exquisit postre o un deliciós berenar. Són molt diferents de les galettes ja que
...
-> Llegir més informació <-

... per la seva elaboració, utilitzem farina blanca de blat, ou, sucre, vainilla i llet.

Entenem el crêpe com l’acompanyament ideal per qualsevol producte dolç, tot i que també pot anar acompanyat de productes salats.

Les persones celíaques podeu demanar que us fem els crêpes dolços amb farina de fajol ja que no conté gluten.

A més, com que els fem al moment, podeu jugar amb els ingredients i fer així que els vostres crêpes s’adaptin a la vostra combinació preferida.

/*** HIDE TOP EMAIL ****/ .left-custom-meta { display: none !important; }